Регион

СПРЕМА СЕ ХАОС У ЦРНОЈ ГОРИ? Медојевић хитно послао писмо Столтенбергу! Ево шта жели Мило!

Председник Покрета за промене Небоша Медојевић у писму које је упутио генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу наводи да су безбедносне прилике у Црној Гори погоршане после избора.

Медојевић у писму тврди да постоје “забрињавајући јавни наступи“ Мила Ðукановића који, како каже, „најављује формирање паравојних формација и прети да ће бити спреман да иницира насиље и изазове оружане сукобе у Црној Гори”, преносим ЦДМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медојевић наводи и да је као члан скупштинског Одбора за одбрану и безбедност, био у прилици да се непосредно упозна са обимом, “снагом и бројношћу балканске конфедерације организованог криминала чије је седиште у Црној Гори и која представља претњу безбедности и ширем региону, али и Европи и на глобалном нивоу“.

У писму тврди и да ова организација стоји иза шверца кокаина, цигарета, оружја и прања новца којим се финансирају најмоћније терористичке организације света.

Медојевић указује и да је „у овом осетљивом тренутку када почиње транзиција власти“ од суштинске важности сачувати мир и стабилност.

Он сматра и да је у Црној Гори неопходно одмах кренути у деполитизацију и професионализацију војске.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг