Свет Србија

СРБИЈА ОДЛУЧИЛА ДА ЗАМРЗНЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ СА ПАРТНЕРИМА! Огласили се Руси и послали шокантну поруку

РУСИЈА се с поштовањем односи према одлуци Србије да на шест месеци замрзне заједничке војне вежбе са другим земљама, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је негирао да Москва ту одлуку Београда повезује са притиском Запада, пренела је агенција ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је казао да је та тема „дотакнута“, али није разматрана у јутрошњем телефонском разговору председника Русије и Србије, Владимира Путина и Александара Вучића.

„Ради се једноставно о константацији чињенице да је Србија донела одлуку да на пола године замрзне све вежбе, али то није повезано са Русијом или са неким другим земљама“, навео је Песков.

Влада Србије је јуче одлучила да у наредних шест месеци прекине војне вежбе и војне активности са свим партнерима, а министар одбране Александар Вулин изјавио је да се Србија нашла под „страшним и незаслуженим притиском“ Европске уније.

Вулин је рекао да је ЕУ од Србије тражила „да напусти планиране војне вежбе са Белорусијом, по цену напуштања европске будућности“ и додао да Србија у наредном периоду „неће учествовати у било каквим вежбама или војним активностима ни са НАТО ни са ОДКБ, ни са Русијом ни са САД, ни са Кином, ни са Европском унијом, ни са Истоком ни са Западом“.

Извор: Пинк.рс