Србија

СРБИЈА У НЕВЕРИЦИ! Докторка Даница открила: Убеђена сам да је корона лабораторијски вирус, ево шта се крије иза свега!

– Који болестан ум га је направио и с којим циљем, на то питање не могу да одговорим – каже проф. др Даница Грујичић

Увек може боље, али здравствени систем се одржао. Мојим колегама и медицинским сестрама треба одати дужно признање за све што су радили током епидемије корона вируса за који сам дубоко убеђена да се ради о лабораторијском вирусу и некој врсти биолошког оружја каже проф. др Даница Грујичић, директорка Института за онкологију.

– Откако се појавила инфекција Цовид-19 сазнања о овом биолошком агенсу су се мењала. Лично сам дубоко убеђена да се ради о лабораторијском вирусу и некој врсти биолошког оружја. Који болестан ум га је направио и с којим циљем, на то питање не могу да одговорим, посебно не као неко ко је цео свој живот посветио спасавању, а не уништавању људских живота.

– Било како било, једно што се није мењало све време и што важи и данас, јесте превенција преношења болести, као што је ношење маски, прање руку, редовна хигијена, купање и прање косе. Убеђена сам да, ако се будемо придржавали заштитних мера, тај тренутак није далеко. Оно што овај други талас чини другачијим јесте далеко већи број заражених са лакшом клиничком сликом. Такође је другачији начин и ширења заразе. Ако смо у првом таласу инфекцију добијали од спољашњих контаката, у другом таласу су оболели углавном добијали инфекцију од својих укућана или људи који нису имали директан контакт са зараженима (при овом мислим на здравствене раднике) – каже проф. др Грујичић за Блиц.

Она је и сама прележала вирус, а на питање како се осећа рекла је:

– Имала сам доста среће јер сам имала благу клинички слику, једно поподне температуру 37,3 која је спала након таблете “диклофенак” а коју сам попила, након тога сам пар дана имала мало болове у мишићима који су такође пролазили на “диклофенак” и после тога више нисам имала никаквих симптома. Оно што мислим да сам добро урадила јесте то што сам одмах почела да мирујем, да лежим, свела сам физичке активности на минимум, никакво напрезање, узимала сам два грама витамина Ц и пила витамин Д онако како то пише у препорукама за лечење лакшег облика инфекције. Основно је било мировање и мислим да сам се зато тако брзо опоравила – казала је она.

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс