Србија

СРПСКИ ПОЛИТИЧАР ПРЕТУКАО МЛАДИЋА: Народни посланик због жене чекићем за месо онесвестио дечка

Сеад Вељовић из Пријепоља претучен је у ноћи између уторка и среде у центру овог града пошто га је, како је испричао, после препирке коју је са њим имао напао народни посланик Самир Тандир.

Немиле сцене одиграле су се око један сат после поноћи у Улици Изета Чавића у Пријепољу, у блоку зграда званом Централа.

Тандир, иначе фунцкионер Странке правде и помирења Муамера Зукорлића, тврди Вељовић, тукао га је чекићима за месом, а сведок догађају била је Сеадова супруга, иначе Тандирова рођака.

Уз објашњење да му је народни посланик нанео повреде главе због којих не може да прича, Сеад Вељовић ништа није хтео каже поводом овог случаја. Једино што је рекао били су деманти на приче које су се почеле протурати из Пријепоља, а по којима је Самир Тандир „нападнут од стране мужа којег је жена варала са Самиром, при чему је Самир чекићем изударао човека по глави и нанео му тешке повреде“.

– Како је жена могла да ме вара са својим блиским рођаком – казао је кратко Вељовић.

Према незваничним сазнањима „Блица“ из полиције у Пријепољу, Вељовић је у свом исказу казао да је Тандир, у једном тренутку док су се препирали, потегао два чекића за место – тучка, од којих је један био дрвени са металним делом за ударање а други цео од метала, и почео да замахује ка њему. Вељовић је навео да му је Тандир најпре задао два ударца чекићима у теме главе услед чега је донекле изгубио свест и пао. Покушавајући да устане, одбрани се и спречи даље нападе, испричао је Вељовић, задобио је још неколико удараца по глави и телу.

Сукоб је, причао је претучени Пријепољац, покушала да спречи његова супруга, али се њен рођак Самир Тандир није обазирао на њене молбе да престане. У једном тренутку, навео је Вељовић у исказу полицији, народни посланик из Пријепоља је замахнуо чекићем и покушао да га удари, али се он измакао а чекић је ударио у бетон и – распао се.

После тога, како је казао, Тандир је ушао у једну од зграда а он је отишао да тражи помоћ лекара.

Харис Ровчанин, адвокат из Пријепоља кога је ангажовао Вељовић, казао је за „Блиц“ да је његов брањеник брутално претучен и да има озбиљне повреде главе.

– Сеад Вељовић је поднео кривичну пријаву полицији која ради на овом догађају, а он лако може бити расветљен с обзиром да постоји видео наздор на околним објектима а постојали су и очевици. Вељовић је задобио повреде главе, кука, по телу, и одмах се јавио лекарима у Пријепољу који су га послали у Ужице на снимање главе – испричао нам је адвокат Ровчанин.

Извор: Блиц