Регион

СТАЊЕ ЈЕ НАПЕТО: Мигранти отели старијег човека!

Драма све већа

Велики страх и огромна напетост од илегалних миграната, који већ годинама тумарају западом Имотске крајине, у последња три дана достигли су врхунац кад су двојица мигранта у недељу отели Маријана Бабића (77) из села Бабићи. У питању је прво хрватско насеља с босанске стране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бабић је, наводе медији, отет на земљаном путу, илегалној граничној пречици недалеко од малограничног службеног прелаза.

Један од двојице миграната је наводно имао пиштољ са пригушивачем и на лошем хватском језику је Бабића натерао на дугу вишесатну шетњу кроз дубоку непроходну шуму. Три сата су двојица миграната и Бабић тумарали у радијусу од неколико километара захтевајући да их доведе на локацију уцртану на топографској војној карти.

На карти је било забележено место на којем су двојица миграната требало да се нађу са остатком мигрантске екипе. А када су се мигранти пронашли старом Маријану су само рекли да се окрене и оде.

Маријанов унук је испричао да му је деда, на срећу, прошао без повреда, нису га дирали, већ су само од њега тражили да им буде водич у густој шуми.

Извор:Srbijadanas.com