СРБИЈА ЈАВЉА

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ: Откривен подмукли план Мила Ђукановића!

Уједињена Црна Гора (УЦГ) упозорава одлазећу власт да је намерно остављање хаоса иза себе, у ствари низ кривичних радњи за које ће се убрзо одговарати.

– Препакивање документација и перосналних досијеа у многим министарствима неће проћи некажњено. Колико се год трудили челни људи појединих институција да оставе за собом пустош и униште доказе у томе неће успети, само ће отежати властиту ситуацију у будућности – казали су из УЦГ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они истичу да је убрзано трошење буџетског новца недопустиво и додају да ће све урађено мимо законских прописа и уобичајених процеса бити разоткривено у најкраћим роковима.

– Нити смо малолетни, нити неспособни, нити смо неинформисани о томе шта се ради у распадајућој, до јуче владајућој структури у Црној Гори. Влада наше победничке већине мора бити конституисана у рекордном року. Мора и због здравља грађана ове земље јер поступање НКТ у последње време представља свесно гурање државе у понор вирусне инфекције који би нас могао у најскорије време десетковати у свим сферама живота – наводи се у саопштењу.

Из Уједињене Црне Горе су казали да свакодневно регистровање регионалних рекорда када је у питању оболијевање од ковида -19 и „потпуна неспособност одлазеће Владе и НКТ-а у предузимању адекватних одговора више личе на намјеру него на било шта друго“.

– Господа „хуманисти“ морају знати да се за нечињење из намере одговара као и за намерно чињење лошег. У то морају бити сигурни, као и у то да од првог дана победе брижљиво пратимо шта се и гдје ради како би новој извршној власти било теже – додали су.

Из УЦГ позивају њихове будуће коалиционе партнере да убрзају све договоре и консултације и тако предуприједе „штете и штеточине које с намером усложњавају и економско и здравствено стање у Црној Гори вјерујући да ће се већ сутра вратити на положаје од јуче“.

– Одговор будуће извршне власти појединцима и мини организованим групама по ресорима и агенцијама биће адекватан и пропорционалан њиховом удруженом деловању и подривању стабилности институција. Сви морају знати да нема вакум простора између двије политичке ере, односно, „ничије земље“ у периоду преузимања власти – напомињу из ове партије.

Како су додали, кривична дела почињена у овом периоду „биће од крунског интересовања јер се њима намерно наноси огромна штета држави и грађанима“.

– Зато је наша порука: радите свој посао у складу са Законом, а трагове новца нико није успио да сакрије, па нећете ни ви – закључено је у саопштењу.

Извор: Srbijadanas.com