loading...
Спорт

СТРАВИЧНЕ ТВРДЊЕ! Бивши аустралијски тенисер: Новаку спремају судбину Монике Селеш

НЕКАДАШЊИ аустралијски тенисер Пол Мекнеми пре месец дана указао је да Новак Ђоковић нема третман какав му доликује у западним, посебно англосаксонским медијима.

Као да је некада најбољи играч у дублу предосетио да ће се Нолету нешто ружно догодити у Њујорку.

Био је добар пророк, а верујемо да није нимало срећан због голготе коју је Новак прошао на Ју-Ес опену. Први рекет света је баш због дуплих аршина који владају у тенису буквално отеран из Њујорка.

Снимци из других углова који се појављују сваког дана, као и раскалашни живот линијског судије Лоре Кларк која је била Ђоковићев џелат одглумивши да је била погођена снајпером, а не млако удареном лоптицом, до насловних страна америчких медија буквално показују да је неко много моћан смислио Новакову ликвидацију са УС опена.

– Однос већине англосаксонских медија према Новаку Ðоковићу пред Отворено првенство САД увелико ме подсећа на њихов однос према Моники Селеш пред Вимблдон 1992… Заинатили су се да га сруше… као што су и Монику… Срамота – написао је на свом тивтер налогу 22. августа Пол Мекнеми.

Присетимо се само кроз какав пакао је пролазила Моника Селеш деведесетих година прошлог века. На њу и њеног покојног оца Кароља вршен је до тада невиђен притисак у свету тениса. Светски моћницима тада је сметала Моника Селеш која је на сваком турниру убедљиво тукла миљеницу Запада и свих медија Штефи Граф и освајала гренд слем трофеје.

Уз њено име је била југословенска застава и њен родни град Нови Сад. На крају, после три године сталних притисака, били смо сведоци атака на њен живот 1993, када ју је Немац Гинтер Пархе на турниру у Хамбургу убо ножем, јер према сопственом признању, није више могао да гледа како Моника побеђује његову миљеницу Штефи. После тога, Моникина каријера почела је да се гаси, а она је на крају прихватила америчко држављанство и последње године тениса одиграла под заставом САД. И данас је далеко од тениса, нема је на великим турнирима, живи повучено.

Да ли сличан сценарио спремају и Новаку Ђоковићу? Да ли је Пол Мекнеми открио нешто што није смео? Амерички и енглески медији предњаче у линчу најбољег светског и српског тенисера, исто онако како су черечили Монику Селеш пре 30 година. Већ траже да се Новаку уведе забрана играња на турнирима због “напада на линијског судију” од неколико месеци, како би га онемогућили да игра на Ролан Гаросу.

Узели су му један гренд слем трофеј, сад хоће и други. А, зашто? Да не би претекао на врху њихове миљенике Роџера Федерера и Рафу Надала. Не заборавимо Новак има 16 грендслемова, Рафа 19, а Роџер 20. Да ли ће успети? Време ће показати.

 

 

 

Извор: Курир/Блиц

loading...