Свет

СТРАВИЧНЕ ТВРДЊЕ! Ево шта се крије иза афере „Наваљни“! Једина мета је Русија, ево зашто су то урадили

Украјинска активисткиња за људска права, правница и публициста Татјана Монтјан говорила је о изградњи гасовода “Северни ток 2”.

На свом Јутјуб каналу, Монтјан је повезала “тровање” блогера Алексеја Навалјног са могућим одбијањем Немачке у далјем учешћу у међународном пројекту “Северни ток 2”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Скренула је пажњу на чињеницу да су Немци, измисливши причу о “тровању” и војној супстанци “Новичок”, могли једноставно да направе замку за Русију дуж “Северног тока 2”.

Монтјан је пре свега још једном скренула пажњу на “изопачену фантазију” представника Берлина, који су рекли да је наводно отрован блогер Алексеј Навални. Истовремено, апсурдност ове приче потврђују заклјучци немачких стручњака да је Навалјни “отрован” војном супстанцом Новичок.

Познато је да употребу руског Новичока никада нико није преживео. То што је наводно преживео Скрипаљ британски шпијун наводно отрован са никада поднетим доказима, сведочи да је исти рецепт примењен и сада.

Да су Руси отровали потпуно небитног опозиционог активисту Наваљног, са само 1 посто подршке, он би одавно био мртав. Режија са тровањем Наваљног је превише јефтина и неубедљива.

Монтјан је изразила уверење да су немачке власти целу причу са Наваљним намерно могле да планирају како би намамиле Русију у замку дуж Северног тока 2.

Берлину је био потребан изговор да активирају план са САД и одбију да спроведу овај пројекат. Сада су Немци спремни да поремете изградњу и заправо баце новац на Русију.

„Дакле, лјуди већ почињу да мисле да је Меркелова у почетку намамила Русију како би Руска Федерација потрошила што више новца и што више се заглибила у Северни ток како би га одбацила у последњој фази“, резимирала је Монтјан….

Монтјан је раније говорила о ситуацији која је потребна за улазак целе Украјине у Русију.

Скренула је пажњу на чињеницу да, када би Москва припојила Украјину, тада у Кијеву више не би било радикала који су разорили земљу.

Извор: Webtribune.rs