Свет

СТРАВИЧНО! Аутобус са децом-фудбалерима упао у реку! БРОЈЕ СЕ МРТВИ!

Свет спорта задесила је велика трагедија.

Фудбалски савез Гане (ГФА) саопштио је тужну вест о страшној саобраћајној несрећи која се десила близу Кумасија, у Ашанти Региону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутобус који је превозио децу, младе фудбалере, на регистрацију за нову сезону, сурвао се у реку и том приликом је најмање осморо њих погинуло.

Портал „Моје вести из Гане“ истиче да су настрадали малишани били између 12 и 15 година старости.

Шесторо њих погинуло је на лицу места, четворо је у критичном стању превежено у болницу, где су недуго по пријему двојица дечака изгубила битку за живот.

Још 30 њих примљено је на лечење у болницу Свети Патрик у Офинсу.

Према наводима надлежних у локалној полицији, возач аутобуса је изгубио контролу над возилом и оно је завршило у реци Офин.

Снимак који следи има узнемирујући садржај, па молимо сва малолетна лица, као и оне којима би могло да позли од сцена са места трагедије – да га не емитују.

„ГФА изражава најдубље саучешће породицима осам младих фудбалера који су преминули након што је возило којим су се превозили доживело удес. Обавештени смо да саобраћајна несрећа десила када су се враћали у Офинсо, након што су обавили регистрацију у Афранчоу. Послали смо одмах наше запослене да обиђу све који су погођени овом несрећом. Веома смо тужни због овога што се десило и, уз искрено саучешће породицама погинулих, желимо брз опоравак остатку тима који је доживео различите врсте повреда у овом инциденту. У овим временима пуним изазовима, стојимо раме уз раме са свим погођеним породицама, укључујући и оне којима су деца повређена и који такође пролазе кроз страшан стрес. Мисли су нам уз све ближње погинулих, нека душе страдалих почивају у миру“, поручили су из Фудбалског савеза Гане.

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс