Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Наваљни се огласио из болнице! Ево како сада изгледа након наводног тровања

Наваљни је срећан што је јуче успео сам да дише

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни објавио је на свом Инстаграм профилу фотографију из болнице, први пут од када се наводно отровао прошлог месеца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На фотографији се види Наваљни како седи у болничком кревету, окружен супругом и децом и уз поруку да је сада у стању да дише самостално.

– Здраво, овде Наваљни. Недостајете ми сви. Још увек тешко могу да урадим било шта, али јуче сам могао да дишем сам цео дан – генерално сам. Нисам користио никакву спољну помоћ, чак ни најједноставнији вентил у грлу. Допало ми се, невероватан и подцењен процес – написао је Наваљни.

Подсетимо, немачки медији су раније данас објавили да су прве речи Наваљног биле да жели да се врати у Русију.

Иначе, болничари који су лечили Наваљног, пошто му је прошлог месеца позлило у авиону, нису у почетним тестовима утврдили пораст шећера у крви и нису видели знакове метаболичког поремећаја, потврдило је за Ројтерс пет медицинских извора. Њихови извештаји су у супротности са дијагнозом коју су поставили и јавно објавили доктори Хитне болнице број један у Омску, где је лечен, а који су рекли да је Наваљни пао у кому због метаболичког поремећаја и да је имао ниво шећера у крви четири пута већи од нормалног.

Немачка, где је Наваљни одведен на даље лечење након дводневног третмана у Омску, рекла је да га је Русија отровала ретким нервним агенсом – новичоком.

Берлин је тражио објашњење од Москве и позвао на санкције.

Кремљ је рекао да су оптужбе „неутемељене“ и да није „видео“ доказе тровања и затражио од Немачке да пружи доказе о тровању.

Извор: Телеграф.рс