Свет Србија

СВИ СУ ОСТАЛИ ШОКИРАНИ: Ово је Бекер изјавио за Новака Ђоковића!

Фото: Твитер принтскрин

Најмлађи шампион у историји Вимблдона и бивши тренер Новака Ђоковића Борис Бекер, причао је пре извесног времена да је најбољи играч планете први фаворит за освајање турнира у Њујорку, иако је и тада истакао да пандемија коронавируса и недостатак публике од које Новак црпи енергију може бити проблем за Ђоковића.

Бекер је сада истакао да му је драго што његов сународник Александар Зверев игра добро и изразио уверење да може и од борбе за трофеј, иако му је наредни ривал Адријан Манарино.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Његов меч у првом колу против Кевина Андерсона је заиста могао да буде четвртфинале или полуфинале на неком ГС, али Саша се представио врло добро. Већини играча потребно је неколико мечева да пронађу ритам, самопоуздање. Како је његов меч у првој рунди пролазио, он је постајао све бољи и бољи, заиста ми се свидео његов сервис на том мечу. Увек постоје ствари које можете учинити да изгледају боље, али у целини може бити задовољан како игра“, рекао је Бекер.

Бекер сматра да Зверев може до титуле у Њујорку, иако су му потенцијални ривали у четвртфиналу Стефанос Циципас, а у полуфиналу Новак Ђоковић.

„Надам се да ће Саша проћи у финале, верујте ми, али мора ићи корак по корак. Мислим да је ово најнепредвидљивији Гренд слем последњих година. Да, Ђоковић је фаворит, али свима недостају мечеви, тако да се свашта може догодити, укључујући и то да Саша иде до краја“, истакао је Бекер.

Извор: Курир.рс