Регион

ТУГА: Преминула музичка легенда Сви су остали ШОКИРАНИ резултатима ОБДУКЦИЈЕ!

Pixabay.com

Претужно!

Пре 12 година јавност је шокирала вест о смрти Дина Дворника. Познат као „краљ фанка“, сплитски музичар остао је упамћен по хитовима који су омиљени и данас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У 44. години преминуо је хрватски краљ фанка, легендарни Дино Дворник. Хрватску јавност та вест погодила је попут грома, но најгоре је било његовој породици, супрузи Данијели и ћерки Ели.

Одмах су почеле приче како је Дино наводно умро од предозирања, но Данијела је тврдила како се Дино годинама није дрогирао. То су потврдили и налази обдукције који су показали да је преминуо у сну од мешавине таблета које је узимао.

– Умро је од микса тих таблета, које је узимао неколико дана пре своје смрти. Узимао је таблете за спавање, смирење, против болова, антидепресиве, а повремено и метадонску терапију. Према речима лекара, његово тело је било у изузетно доброј кондицији и сви органи су му били здрави. Хемијски састав тих таблета проузроковао је компликације дисајних путева и он је умро у сну. Нешто слично се догодило и Хиту Леџеру, аустралијском глумцу, који је такође узео превелику количину таблета за смирење – рекла је тада Данијела.

Дино је одувек био психички лабилан. Имао је проблем с депресијом и био је склон зависностима. Такође је жудео за пажњом, а када су јавност и колеге почели да га заборављају, психички је потонуо.

– Мој син умро је тужан, несрећан и депресиван – казала је његова мајка Дијана након Динове смрти. Тврдила је да су колеге Дина игнорисале последњих десет година живота, не желећи да сарађују са њим, пише Прва.

Но, прави разлог Диновог душевног бола била је смрт његовог оца Бориса Дворника, који је преминуо само шест месеци раније. Борисова смрт сломила је Дина.

Дино је иза себе оставио хитове који се и данас радо пуштају у клубовима. Његова музика је обележила крај осамдесетих и ране деведесете, када је Дино био највећа звезда.

– У музици има музичких генијалаца и музичких идиота. О себи не мислим као генијалцу него као о човеку који се бави послом који воли и који жели да публика воли његову музику. Кад сам у студију посвећен сам 100 одсто музици и не занима ме шта други мисле о мојој музици, важно је да се ја добро осећам док је слушам јер ако је мени добра, мора бити и мојој публици. На крају крајева, ја ту музику презентујем. Ако је не схвате данас, схватиће је за 100 година – рекао је својевремено хрватски краљ фанка.

Извор: Ало.рс