loading...
Србија

УДАРНА ВЕСТ! Амбасадор открио: Србија је на зеленој листи, наши држављани не морају у карантин!

Председник Александар Вучић примио је данас акредитивна писма амбасадора Израела Јахела Вилана, који му је пренео поздраве премијера Бењамина Нетањахуа.

Он је рекао да држављани Србије од данас не морају у карантин по доласку у ту земљу и поздравио резултате разговора у Вашингтону.

Амбасадор Вилан је најпре обавестио председника Вучића да је од данас за Израел Србија на тзв. “зеленој листи”, односно да српски држављани не морају у карантин по доласку у ту земљу.

С тим у вези су двојица саговорника разговарали и о мерама које две земље предузимају за отклањање последица пандемије ковида 19 по њихове економије, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Пожелевши амбасадору Вилану успешан дипломатски мандат у Београду, председник Вучић је изразио задовољство сталним напретком политичког дијалога и економске сарадње Србије и Израела.

Он је истакао да је томе посебно допринело међусобно поштовање и солидарност двају народа, који су кроз историју често делили трагичну судбину, посебно током Другог светског рата.

Такође је рекао да у Србији нема места антисемитизму и подсетио на многа законска решења, која су донета у циљу уважавања права овдашње јеврејске заједнице, а што даје печат и свеукупним односима са јеврејским народом.

Председник Вучић је изразио задовољство недавним разговором са премијером Израела Нетањахуом и његовим разумевањем ставова Србије.

Председник Вучић је ракао да Србија подржава успостављање трајног мира и стабилности на Блиском истоку.

Он је истакао да се нада да ће у будућности бити нађен начин да буде постигнут договор који ће допринети бољем животу свих људи у том региону.

Амбасадор Вилан је рекао да с пажњом прати изузетно ангажовање председника Вучића на успостављању ближих веза двеју земаља и поздравио резултате разговора у Вашингтону.

Двојица саговорника су изразили наду да ће у наредним годинама више израелских инвеститора боље упознати и користити повољне услове за улагање на српском тржишту.

Томе ће, како се наводи у саопштењу, много допринети и канцеларија Привредне коморе Србије и Министарства економије која ће ускоро бити отворена у Јерусалиму.

 

 

 

 

Извор: Тањуг

loading...