Регион Свет

УДАРНА ВЕСТ! Додик хитно писао Трампу! Ствар је озбиљна!

Дан након што је поднео захтев за одржавање ванредне седнице Председништа БиХ са иницијативом за премештање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим, српски члан Председништва Милорад Додик је писао америчком председнику Доналду Трампу, пише портал клиx.ба

Како се наводи, Додик је у писму поздравио иницијативу Трампа за нормализацију односа између Израела и Уједињених Арапских Емирата, оценивши да је реч о историјским споразуму и изражавајући уверење да ће он допринети миру, стабилности и просперитету региона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Као српски члан Председништва БиХ, желим да дам допринос и подршку вашим мировним иницијативама у вези с Израелом. Због тога сам у Председништву БиХ иницирао пребацивање Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим – написао је Додик Трампу у писму упућеном 9. септембра.

У наставку писма, Додик је објаснио да је процес доношења одлука у Председништву БиХ такав да сва три члана морају гласати „за“ и да ће за његов предлог бити потребно и одобрење још два члана Председништва.

– Надам се да ће чланови Председништва БиХ из реда бошњачког и хрватског народа разумети да би ова одлука била велики допринос у постизању коначног мировног решења за Израел, а Босна и Херцеговина би следила пример Сједињених Америчких Држава – поручио је Додик.

Друга два члана Председништва БиХ, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, били су против Додикове идеје о премештању Амбасаде БиХ из Тела Авива у Јерусалим.

 

 

 

Извор: Тањуг