Регион

УДАРНА ВЕСТ! Почела ванредна седница Председништва! РАСПРАВЉА СЕ О ПРИЗНАЊУ КОСОВА!

Приштина — Медији преносе да ће се данас на састанку Председништва БиХ расправљати о признању тзв. Косова и о пресељењу амбасаде БИХ у Јерусалим.

БИХ није признала независност Косова, јер се томе противи српска страна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предлог да се на седници Председништва БиХ нађе признање Косова, дао је хрватски члан Председништва Жељко Комшић, а након што је српски члан Председништва Милорад Додик предложио да се расправља и о пресељењу амбасаде из Тел Авива у Јерусалим.

Вест су пренели скоро сви приштински медији, док сарајевски Клиx.ба наводи да је председавајући Председништва БиХ, из редова Бошњака, Шефик Џеферовић, заказао за данас три седнице Председништва. Једну редовну и две ванредне.

Редовна је заказана за данас у 11 х и на њој би требало да се расправља о најважнијим темама које се тичу БиХ: попут пандемије коронавируса, ЕУ интеграције, реализације реформи НАТО-а, илегалних миграција, трговини људима и иницијативи о ставу за „Мали Шенген“.

Након те седнице биће одржана ванредна седница коју захтева српски члан председништва Милорад Додик и на њој је једна тачка дневног реда – премештању Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалем.

Након изашњавања о тој теми следи и друга ванредна седница Председништва БиХ, са такође једном тачком дневног реда – признавање независности тзв. Косова. Ту седницу затражио је Жељко Комшић, хрватски члан Председништва.

Клиx.ба наводи да се сасвим сигурно може очекивати да оба предлога, и онај од Додика и онај од Комшића падну на седници. Џаферовић и Комшић су раније рекли да неће подржати Додика, а Додик сасвим сигурно неће подржати независност Косова, закључак је сарајевског портала.

 

 

 

 

Извор: Б92, ТАЊУГ, КЛИX.БА