Србија

УДАРНА ВЕСТ! Трамп се данас састаје са Вучићем! ОВО ЈЕ РАЗЛОГ!

Председник САД Доналд Трамп састаће данас се са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Авдулахом Хотијем у Овалној канцеларији, присуствовати церемонији потписивања и учествовати у трилатералном састанку, саопштила је Бела кућа.

После састанка у Белој кући, и Вучић и Хоти ће се појединачно састати и са америчким државним секретаром Мајком Помпеом у Стејт департменту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу Беле куће, објављеном у четвртак касно увече по локалном вашингтонском времену, не наводи се ста ће бити потписано, да ли се ради о споразуму или шта ће тај споразум садржати, јавио је „Глас Америке“.

Саопштења, међутим, нема на сајту Беле куће.

Приштинска телевизија Кљан Косова јавила је синоћ да се у Вашингтону очекује потписивање економског споразума између Београда и Приштине, који не укључује међусобно признавање.

Извештач приштинске телевизије из Вашингтона најавио је да се очекује да ће овај споразум бити потписан пред америчким председником Доналдом Трампом.

После прве две рунде разговора Београда и Приштина у Белој кући, у четвртак, председник Србије Александар Вучић искључио је могућност да признање Косова буде део разговора и евентуалног договора који би могао бити потписан у Вашингтону.

Могућност да буде постигнут за Србију добар договор, председник Александар Вучић није искључио.

Такође, није искључио ни могућност сусрета и пријема на највишем нивоу са америчким председником, а то би, како је рекао, значило да „није незадовољан“.

Вучић је рекао да ће данас бити представљени сви детаљи документа, а, ако он не буде добар, неће га ни потписати, поручио је председник Србије.

Јуче се у другој, поподневној рунди разговора по локалном времену америчким званичницима придружила и Иванка Трамп, ћерка америчког председника, присутна иначе свим важним дипломатским сусретима, за које је њен отац Доналд Трамп посебно заинтересован, што на неки начин упућује да је договор извеснији.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг