Србија

УЖАС КОД СУРЧИНА! Комби пун радника се закуцао у камион! ИМА МРТВИХ!

У стравичној саобраћајној несрећи у којој су учествовали комби пун путника који су кренули на рад у Чешку и камиона, у суботу увече око 22.30 на ауто-путу код Аеродрома „Никола Тесла“ погинули су возач комбија Драган Мачинковић (52) из Београда и путник који је седео на сувозачевом месту, Горан Станојевић (47) из Малог Зворника, а пет особа је повређено.

Колико је судар био страховит говори и податак да је четворо повређених током јучерашњег дана било на Интензивној нези Ургентног центра у Београду и КБЦ „Земун“, док је једна девојка, срећом, прошла са лакшим озледама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оба возила кретала су се ауто-путем у правцу Шида. Према првим налазима истраге, претпоставља се да је камион, који је превозио кошнице са пчелама, ишао мало спорије и да се комби „закуцао“ у њега. Ударац је био толико јак да је предњи део комбија у потпуности уништен, преносе „Новости“.

– Повређени путници остали су заробљени у комбију све док нису дошли ватрогасци да исеку возило и извуку их – испричали су видно потресени возачи који су се у тренутку удеса нашли на ауто-путу.

На многобројним снимцима који су „преплавили“ портале и друштвене мреже исте вечери видело се и да су неки одмах притекли у помоћ и покушали да отворе врата комбија, али безуспешно.

Комби у којем су били настрадали у власништву је превозника „Пексон тим“, који је познат по томе што свакодневно вози „туре“ за Чешку, Словачку, Аустрију, Мађарску, Словенију, Бугарску, али и по Србији. Директор фирме Предраг Марић казао да је група од шесторо путника изнајмила комби да их одвезе у Чешку, где су ишли да раде.

– Немам још никакве информације из полиције како се десила саобраћајна несрећа. У шоку сам, остао сам без колеге, који је био сјајан човек. Био је професионални возач, здрав, непушач, никада није пио. Комби је био практично нов, стар свега годину дана, тако да не верујем да нешто на њему није било исправно. Није ми јасно шта се догодило, јер Драган није био ни уморан од вожње, практично је тек био кренуо из Београда – рекао је у даху Марић.

Марић открива да је Мачинковић иза себе оставио супругу и троје деце:

– Чуо сам се са породицом, све ћу им помоћи око сахране… Не знам шта да вам кажем. Звала ме је девојка која је у комбију седела позади, она је срећом преживела и изгледа да је добро.

Марић говори да су они „једна од најозбиљнијих компанија у Србији које се баве превозом путника“ и да имају 60 запослених, да поседују све потребне лиценце и да раде потпуно легално, у складу са захтеваним прописима.

– Сви возачи су професионалци са лиценцама, који редовно иду на лекарске прегледе – категоричан је Марић.

Кошнице нису ни мрднуле

Према првим, незваничним информацијама, возач камиона је лакше повређен, а куриозитет је да су све наслагане кошнице у приколици, упркос страховитом судару, остале на свом месту. Само је камион одгурнут удесно и позади мало оштећен.

Пчеларов рођак био у комбију?

Како „Новости“ незванично сазнају, камион са кошницама возио је познати пчелар Ратко Симовић из села Доња Горевница крај Мрчајеваца. Да је судбина могла да се поигра са њим указује и готово филмски сценарио по коме је у комбију, који је налетео на камион са кошницама, био његов брат од ујака, који је тешко повређен, али срећом није животно угрожен.

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс