Регион

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Потера за Бранимиром, убицом ТРУДНИЦЕ!

Pixabay.com

Сплитској правосудној полицији је побегао притвореник с лисицама на рукама, а реч је о Бранимиру Ћалети, којем је на Жупанијском суду почело суђење због убиства, преноси Индеx.хр.

Ћалета је правосудним полицајцима побегао када су га са суда водили према службеном комбију којим је требао бити враћен у затвор на Билицама. Како би га спречили у бекству, полицајци су запуцали у ваздух, али он је ипак побегао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је потврдила догађај и рекла да је у 12:10 у сплитској Гундулићевој улици мушкарац који се налазио под надзором правосудних полицајаца побегао, због чега „полиција предузима мере трагања“.

Полиција у овим тренуцима трага за одбеглом особом. Како се сазнаје, полиција је потрагу проширила и ван граница Сплита, заустављају аутомобиле и у Омишу.

– Данас око 12:10 сати на подручју Сплита у Гундулићевој улици мушкарац који се налазио под надзором правосудних полицајаца је побегао. Полиција предузима мере трагања за особом. Мушкарац је одевен у мајицу кратких рукава на плаво-беле пруге, џинс панталоне и патике. Висок је око 180 центиметара и слабије је телесне грађе. Молимо грађане уколико уоче наведеног мушкарца да одмах обавесте полицију на 192 – саопштили су из полиције.

Бранимир Ћалета оптужен је да је пре шест година у хостелу у Украјини убио трудну Украјинку с којом је био у љубавној вези.

Оптужени мушкарац је након убиства преко Словачке побегао у Хрватску, где је све до почетка јула прошле године био слободан јер Хрватска не изручује своје држављане земљама које нису чланице ЕУ, а ухапшен је тек након што је из Украјине стигла молба за уступање кривичног прогона.

Сплитско тужилаштво је након спроведене истраге против њега подигло оптужницу теретећи га да је 15. септембра 2013. између 14:15 и 20 сати у соби хостела у Украјини убио 36-годишњу држављанку Украјине с којом је био у љубавној вези и за коју је знао да је у високом стадијуму трудноће.

Мушкарац је жену убио тупим тврдим средствима којима ју је снажно ударио по глави наневши јој тешке телесне повреде опасне за живот, због којих су преминули она и нерођено дете, објавило је сплитско Жупанијско државно тужилаштво на својим интернетским страницама, не откривајући идентитет окривљеног.

Оптужени, који уз хрватско има и словачко држављанство, након убиства је побегао, а на непознатом месту одбацио је своју одећу те одећу и мобилни жртве.

Годинама живео и радио у Хрватској
Слободна Далмација је почетком јула прошле године након хапшења објавила да је Бранимир Ћалета, 35-годишњи конобар из Виновца у општини Марина, пуних шест година живео и сезонски радио у Хрватској иако је још у октобру 2013. украјински Интерпол за њим издао међународну потерницу због убиства његове тадашње девојке Гане Китајеве, 36-годишње менаџерке.

Ћалета је наводно све те године живео знајући да је тражен и повремено би преко свог адвоката проверавао догађа ли се шта у вези с његовим случајем.

Након што је 1. јула из Украјине стигла молба за преузимање кривичног прогона против Ћалете, тужилаштво је издало налог полицији која га је ухапсила 5. јула у јутарњим сатима на Рабу, где је радио као конобар.

Извор: Информер.рс/Index.hr