Србија

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ! Полиција не снима само прекорачење брзине, већ и ОВАЈ ПРЕКРШАЈ, а тада вам стижу 2 КАЗНЕ на КУЋНУ АДРЕСУ

Саобраћајна полиција може путем радара да забележи и прекорачење брзине, али ипретицање преко пуне линије и да за оба прекршаја казни бахатог возача.

Како то изгледа показао је председник Струковног удружења полиције „Рудолф Арчибалд Рајс“ Ненад Љубишић пошто је на Твитеру поставио слику обесног претицања преко пуне линије у кривини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саобраћајни полицајци су јуче радаром усликали аутомобил бахатог возача баш у тренутку када је претицао преко пуне линије у кривини и на основу те фотографије где се види тачно време прекршаја и регистарске ознаке возила МУП ће власнику аутомобила послати казну на кућну адресу.

То је, уосталом, најавио и Љубишић.

– Господо, поред мерења брзине кретања возила од данас мотримо и на ,,пуну линију“ на адресу вам шаљемо честитку – порчио је Љубишић на Твитеру испод слике прекршаја неодговорног возача.

Иначе, фотографија је забележена током међународне акције “РОАДПОЛ дани безбедности” која је почела прошле среде и завршава се данас, а усмерена је на смањење саобраћајних несрећа и њихових последица.

Током ових акција саобраћајна полиција настоји и да скрене пажњу возачима на одговорно понашање за воланом. То је учинио и Љубишић.

Ипак, овакво сликање претицања преко пуне линије није никаква новина, поручују у саобраћајној полицији.

Ово значи казна за два прекршаја

– Свако снимање брзине кретања возила радаром подразумева и фотографисање односно прављење фотографије као доказа о прекршају. Ако приликом такве контроле брзине радар усними возача и да претиче преко пуне линије то значи да ће возач добити казну за два прекршаја: прекорачење брзине и претицање преко пуне линије. То није ништа ново. Тако смо радили и до сада. Слична ситуација је и са фиксном камером која, рецимо, забележи возило које иде жутом траком и испостави се да му је регистрација истекла. То су, такође, две казне – објашњавају у саобраћајној полицији.

Подсећања ради, казна за претицање преко пуне линије је повећана пре две године Изменама Закона о безбедности у саобраћају и износи 20.000 динара.

Треба рећи да је тим изменама дозвољено претицање преко пуне линије трактора, мотокултиватора, радне машине, запреге или бицикла уколико се не угрожава саобраћај из супротног смера.

Међутим, ова возила не смеју да се претичу испред или на превоју, испред или у непрегледној кривини и у тунелу.

Такође, није дозволено претицање преко пуне линије спорог возила које се зауставља ради пропуштања пешака.

Извор: Блиц