Србија

ВУЧИЋ ДЕМАНТУЈЕ КРИТИЧАРЕ: Лупате сви, од Тита па овамо, ја сам најпоштованији лидер у САД

Изјавом новинарима после састанка у Бриселу, Александар Вучић је демантовао наводе по друштвеним мрежама да није знао да споразум подразумева отварање амбасаде Србије у Јерусалиму до 1. јула 2021. године.

“Наслушао сам се ја разних. Кажу: Погледајте Вучићеву реакцију – није ни прочитао споразум. Хеј, ви сад тим нискобуџетним, неко је рекао будалама – ја то никад не бих рекао, са разних друштвених мрежа, не бих такве изразе никада користио, дакле – знају ли ти људи да сам цео дан и целу ноћ сваку реч проверавао 500 пута”, рекао је Александар Вучић новинарима након састанка у Бриселу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не постоји, како је рекао, ниједан човек који те споразуме зна боље од њега.

“У оној сали сви заједно нису знали онолико колико сам ја знао и о једном, и о другом споразуму, и о тачним разликама. Него је моје да прочитам, па да видим – а где је други споразум, да се не деси да неко потпише оно што није наше. И на крају се догодило да су се замениле фасцикле”, рекао је Вучић.

Потом је објаснио да је имао добру фасциклу, али да су их после заменили.

“Ја сам имао тада добру фасциклу, али су после заменили фасцикле, што сам ја гледао да нам се не догоди. Ја тим људима не могу да одговарам, зато што ти људи полазе од себе. Од неког Карла Билта до не знам кога другог. Сви ти људи полазе од себе. Знају како су неспособни, знају какви су нерадници – од Карла Билта до Бошка Обрадовића. Као сијамски близанци. Никакве разлике нема. Полазе од себе, никад ништа паметно нису урадили, али један ће за паре а други, не знам шта би друго рекао – да нешто лупимо и да да нешто измислимо”, рекао је Вучић.

А то је, како је навео, само зато што никоме не одговара што је Србија постигла “веома, веома добар споразум”.

” И што је била поштована у Сједињеним Америчким Државама, да нисмо такво поштовање доживели од Другог светског рата, од 1970. године када је Ричард Никсон, заједно са Титом, био у Београду, пре тачно 50 година. Од тада нисмо имали такво поштовањем, и ја разумем да им смета”, оценио је председник Србије.

Извор: Нова

Ознаке