Србија

ВУЧИЋ ПРАВИ ДУШАНОВО ЦАРСТВО? Медији из Црне Горе напали председника, а његов одговор одјекује регионом!

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Прањанима да неће коментарисати пред страним делегацијама провокације појединих медија из Црне Горе, који су објавили да је забрињавајуће што „обнавља Душаново царство“, као и речи Вљоре Читаку која је критиковала ДФЦ због отварања канцеларије у Београду

Не желим пред нашим пријатељима из иностранства да говорим о таквим темама, не желим њих да доводим у погрешну позицију да неко не помисли да су то њихови ставови – рекао је Вучић и потом појаснио:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија жели мир у региону и поштује све. Али ћу рећи нешто отворено, свима је дозвољено да нападају Србију и мешају се у унутрашње ствари Србије. За два дана ћу вам извући, када већ говорите о медијима, а не мислим да је паметно мешати се у уређивачку политку медија, добићете да видите колико ових дана у хрватским медијима, медијима у БиХ и Црној Гори има текстова не само против руководства Србије, већ и против Србије. И то је увек све дозвољено. Суштина је да су многи желели да Србија буде слаба, зато се јавља паника и покушаји да се Србија у свом економском расту заустави. Ми немамо интересе, нити жељу да мењамо било какве границе, нити нас то занима. Ми само желимо да се поштују права српског народа као што ми поштујемо права свих других народа и да имамо најбоју економску сарадњу са свима другима јер мислимо да имамо огроман потенцијал и да можемо земљу на најбољи и најбржи начин да развијамо.

 

 

 

 

Извор: Тањуг