Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАДОВАО КАО МАЛО ДЕТЕ: Ево шта му је поклонио Ричард Гренел (ФОТО)

Председник Србије овај знак пажње поделио је са својим пратиоцима на свом Инстаграм профилу.

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић састали су се данас са Ричардом Гренелом и Адамом Болером.

Председник Србије Александар Вучић и председница Владе Србије Ана Брнабић састали су се данас у Београду са специјалним изаслаником председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом и извршним директором америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) Адамом Болером.

Састанак је био одржан у 14 часова, у Палати Србија, након чега су представници двеју делегација потписати Заједничку изјаву.

Након потписивања председник Србије, премијерка Ана Брнабић и чланови делегације обратили су се медијима где су, обе стране, и Србија и САД нагласиле да је ово историјски дан за Србију и да су након много година поново отворена врата пријатељства између две земље, између САД и Србије што је понос, будућност, нова шанса и боља прилика за обе земље. Гренел је у излагању нагласио да се у Србији осећа као код своје куће, да су га председник и премијерка дочекали на најбољи могући начин, обећао грађанима Србије да ће све из споразума бити испуњено и да верују у речи које су дали како председник наше земље, тако и представници САД и озваничио долазак председника Трампа у наше крајеве чим буде моменат за то.

Након састанка и обраћања медијима, председник Србије и делегација САД отишли су на вечеру на којој је специјални изасланик председника САД Доналда Трампа, Ричард Гренел уручио поклон нашем председнику Вучићу у знак сећања на овај историјски моменат и на дуго пријатељство и сарадњу.

Председник Србије овај знак пажње поделио је са својим пратиоцима на свом Инстаграм профилу уз речи.

– Хвала Ричарду Гренелу на посвећености и добром послу који обавља за цео регион. И хвала на дивном поклону – речи су председника Александра Вучића.

Извор: srbijadanas.com