Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ ИЗ ВАШИНГТОНА: После његових речи настао МУК

„Одбио сам тачку о признању Косова, ње неће бити у наредним папирима“, рекао је председник Србије Александар Вучић након састанка у Белој кући, где су се састали представници Београда и Приштине.

„Наши разговори и даље трају и то ће се наставити, видећемо да ли можемо да постигнемо договор. Неколико важних ствари бих желео да истакнем“, рекао је председник Вучић и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Први документ који смо имали – Економска нормализација, који је нон пејпер и ниједна страна није имала увид у то и он не може да се слика или износи, али се обе стране изјашњавају по том питању. Тај папир је био јако тежак, са 15-16 тачака. Једна тачка се тицала међусобног признања. Наша замерка је била да то не може да стоји у документу о економској нормализацији. Људи из Трамповог кабинета су нас саслушали и били су изузетно фер. У другим тачкама тога није било“, навео је он.

„Нећу потписати било какав документ за признање независности Косова. Тачка. То данас и вечерас неће бити тема сигурно. Србија тако нешто не жели ни да разматра“, истакао је Вучић.

„Након моје спремности да браним интересе државе и начина на који сам то урадио, међу Американцима је настао мук, били су изненађени“, поентирао је Вучић.

Извор: sputniknews/Србија јавља