Србија

Вучић тврди: МНОГИ СУ НЕРВОЗНИ, ЈЕР ЈЕ СРБИЈА НАЈНАПРЕДНИЈА У ЕВРОПИ! Ево шта грађани могу да очекују!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да у Србији готово да више нема простора за индустријске зоне и најавио да ће у наредном периоду то питање бити у фокусу, како би се Србија реиндустријализовала и привукла инвеститоре из Турске, Немачке и осталих земаља.

Вучић је из Истанбула поручио и да је Србија у последње три године економски најбрже напредовала у Европи и истакао да је уверен ће на крају јануара идуће године бити у прве три европске земље по стопи раста.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Да вам је то неко говорио пре 10, 15 или 30 година, нико не би веровао, зато је нервоза код многих, јер је Србија успела све оно што су многи мислили да никада неће“, рекао је Вучић.

Поновио је да је са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом разговарао о отварању српско-турске индустријске зоне у Србији, у којој би пословале заједничке компаније.

„Индустријска зона значи – довођење великог броја турских компанија, да им ту буде седиште и да одатле почну да раде, да ту производе и пружају услуге, Србија би постала њихова домицијална земља, а то је огромна ствар за Србију“, навео је Вучић.

Додао је да је у нашој земљи проблем што смо у дефициту са земљиштем за индустријске зоне и навео пример да је у читавом северу Бачке индустријска зона заузета у потпуности.

„Ми више немамо простора у индустријским зонама у многим градовима у Србији, сада ћемо морати да налазимо нову земљу да бисмо реиндустријализовали земљу у потпуности“, истакао је Вучић.

Председник је истакао да је жеља да се привуку најбоље турске, немачке и све друге инвеститоре, јер су инвестиције, наглашава, начин да Србија даље економски јача.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг