Србија

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА ИЗНЕНАДИЛА СВЕ: И кад вам буду викали „Идите на Косово“, и кад вас буду вређали, знајте да радите нешто добро за Србију!

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, на свечној промоцији две нове класе полазника Центра за основну полицијску обуку, да ће држава наставити да побољшава животни стандард припадника МУП, а младим полицајцима да су они будућност, у уверењу да могу много да ураде за своју земљу

Вучић је истакао да су полазници изабрали часно и дивно занимање, јер су стали уз своју државу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нећу да читам говор и бићу веома кратак. Иако сте својим родитељима и својим најближима тек девојке и младићи, ви не смете више тако да се осећате. Пред вама су тешки, одговорнии озбиљни задаци и морате да преузмете на себе бреме одговорности какво нисте имали до сада. Две ствари желим да поменем и на те две ствари желим да вам укажем. Прва је та да сте изабрали једно часно, дивно занимање, али часно и дивно занимање зато што сте стали уз своју државу. Од данас, ви сте и де фацто и де јуре људи брину о својој држави, људи који брину о својој Србији и нема никог гласнијег који би могао да му каже да му је прече и да му је већа обавеза да о својој Србији брине. Зато сте ви посебни – истакао је председник.

Он је указао да је у Србији најлакше за све критиковати државу, јер је без обзира колико путева и пруга је изграђено, или колико неко не плати порез, увек најлакше бити против државе, док су припадници полиције ти који морају увек да буду уз своју државу.

– И не морам да вам говорим да је у нашој земљи увек најлакше опсовати и за све критиковати државу. И без обзира на то колико путева неко добије, колико пута не плати порез, колико пруга изградимо, колико тога урадимо, учинимо, увек је најлаше бити против државе. А ви сте они који морате увек да будете уз своју државу, са својом државом и за своју државу. И у томе се разликујете од свих других – рекао је Вучић.

– Ви сте они, то је друга ствар, који ћете морати да трпите. У које ће људи имати поверење, али који никада неће бити омиљени. Који ћете свима бити криви за све. Јер најлакше је пронаћи кривца у вама. И када вам буду викали „Идите на Косово“ они који не знају Косово да пронађу ни на географској мапи, када вам буду узвикивали увредљиве пароле само зато што обављате свој посао, ви знајте да радите најбоље за Србију, најбоље за своју државу.

Он је истакао да је на држави да помогне, да сви они буду поносни на себе и да обезбеди бољи живот.

– И знајте, као што ваши родитељи данас знају и који су поносни због вас, да сте урадили праву ствар и направили најбољи избор. На нама је да помогнемо да можете да будете поносни на себе али да пре свега можете да обезбедите бољи живот за своје породице. Зато ћемо наставити са побољшањем животног стандарда припадника МУП уверени да ви представљате будућност наше земље, да можете много тога да урадите за нашу земљу.

Србија има данас 23,9 одсто мање криминала него што је имала пре само 10 и 12 година. Али ни то није довољно и може да буде неупоредиво боље. И зато сам сигуран да ваша генерација младих, поштених, али озбиљних и одговорних људи може да помогне у томе целој Србији.

– Вама и вашим породицама желим све најбоље. Бескрајно вам хвала на љубави коју показујете ка нашој земљи. Желим да честитам и вашим родитељима, браћи, сестрама. Желим вам много деце и успешне каријере. Живела Србија! – завшио је председник Вучић.

 

 

 

 

Извор: Информер.рс