Русија Србија

ЗАХАРОВА БРУТАЛНО НАПАЛА ВУЧИЋА: Његов разговор са Трампом упоредила са чувеном сценом из „НИСКИХ СТРАСТИ“ (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Након Вучићеве посете Белој кући у Вашингтону и бурних реакција на друштвеним мрежама, стигла је још једна прозивка – потпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, упоредила је Вучића са глумицом из „Ниских страсти“.

Наиме, потпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, прозвала је председника Србије Александра Вучића, правећи паралелу између његове фотографије у Белој кући и фотографије из филма “Ниске страсти”, приказујући глумицу која седи прекрштених ногу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Ако сте позвани у Белу кућу, а столица је постављена као да вас испитују, седите као на фотографији бр.2, ко год да сте. Верујте ми”, написала је она.

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто поверьте.

Posted by Maria Zakharova on Saturday, September 5, 2020

На њену објаву на Фејсбуку уследио је и одговор Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохију.

“А замисли тај председник ниједну ружну реч против Русије није рекао, чак ни на том месту. А замисли тај председник је код руског председника и по сат и по времена чекао на пријем и никада није тражио посебну столицу. Ја Вам не дозвољавам да нападате поносну Србију. Срам Вас било”, написао је Ђурић на Твитеру.

Подсетимо, Амерички председник Доналд Трамп, председник Србије Александар Вучић и премијер Косова Авдулах Хоти, потписали су у петак у Белој кући економски споразум. “Спорна” фотографија, коју је поделила и Марија Захарова, наишла је на исмевање домаће јавности, те је окарактерисана као понижавајућа за Србију.

Извор: Нова