Србија

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА У СРБИЈИ: Болница напуњена за један дан, остварују се црне прогнозе?

Данас је забележен драматичан скок броја заражених који је већи за готово 100 заражених у односу на јуче. Оно што још више забрињава је бројка хоспитализованих – чак 80 њих је завршило у болници у једном дану, што је највећа бројка од 2. септембра.

До јуче је бројка укупно хосипитализованих корона пацијената била 329, тако да данас, са нових 80, она износи 409.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас иначе, према најновијем пресеку, имамо 245 новозаражених у једном дану, а тако драматичне бројке последњи биле имали смо 13. августа када их је било 247, у другом пику епидемије корона вируса.

Подсетимо, јуче смо имали 152 новозаражених за 24 часа, што је такође представљало драстичан пораст у односу на дан пре када смо имали 67 нових случајева заразе.

Србија овим бројкама евидентно јуриша ка пику треће таласа епидемије корона вируса, а забрињава и прогноза коју је изнео др Бранислав Тиодоровић да нам прети опасност да ћемо дневно имати 500 новозаражених.

– Трећи талас короне увелико је у току и ако се не будемо уразумили и поштовали противепидемијске мере, за две недеље имаћемо више од 500 оболелих дневно, а кад пређемо тај број, могуће је да ћемо одлучити да више не буде наставе у школама и на факултетима, већ ће настава бити искључиво онлајн, од куће – изјавио је др Тодоровић пре два дана.

Извор: Блиц