Србија

АМФИЛОХИЈЕ ОСТАВИО ОПРОШТАЈНО ПИСМО! Давидовић открио: Наменио га Кривокапићу, понављао нам је ово 10 пута…

Митрополит Амфилохије (фото:ЈуТЈуб)

Добротвор Српске православне цркве Миодраг Дака Давидовић из Никшића скрхан великим болом поклонио се сенима митрополита Амфилохија.

Он каже да је владика оставио опроштајно писмо које ће благовремено отворити мандатар за састав нове Владе Здравко Кривокапић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оно је намењено њему и народу. Последњих дана је најмање десет пута рекао да ће за Светог Луку бити на Цетињу поред одра Светог Петра Цетињског. Ми му нисмо разумели поруку. У пар наврата је рекао –доћи ћу жив или мртав. То је свима нама требало да буде опомена, али смо били убеђени да је прошло најгоре. Надали смо се да ће наша драга докторица Јелена Боровинић успети да уради немогуће. Наш митрополит је оставио неколико аманета и писано и усмено о којима можемо сведочити ја и отац Јустин. Замолио сам га да нам то напише иако је био у великом грчу и болу. Он је успео да остави то писмо верном народу и посебно мандатару Кривокапић – каже Давидовић, кога је митрополит Амфилохије одликовао орденом Светог краља Милутина поводом обнове манастира Острог.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Новости.рс