Србија

Ана Брнабић открила: Имамо дилему ко ће водити три до четири министарства, а за једно се двоумимо да ли ће га бити!

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић изјавила је данас да се о новој влади не размишља тако да се што више ресора сачува за СНС и навела да се, по питању кадровских решења, за три до четири министарства још размишља ко ће их водити.

„У недељу пре подне ће бити састанак Председништва СНС кад ће бити објављена сва имена. Имамо за сада дилему за три министарства. Тачније, за једно министарство се двоумимо да ли ће уопште бити, а за три до четити размишљамо кога ћемо поставити“, рекла је Брнабић за ТВ Хепи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, не размишља се о влади на начин – шта ће да се сачува за СНС, а да онда да се види шта ће се “подвалити” коалиционим партнерима, већ о томе шта се може урадити за грађане. Упитана за избор Дачића на место председника парламента, рекла је да је њему то „право место“ и да се први пут догодило да председник странке буде и први човек парламента.

Брнабић није желела да коментарише наводе да ће Никола Селаковић постати министар, јер не би било коректно да сада коментарише такве ствари.

“Можда и дође до неких рокада већ добро познатих имена. Не размишљамо који ресор, која влада, већ само да се уради све што може у години која ће бити пуна изазова за наше грађане. Свакако, могу рећи да бих Селаковића желела у свом тиму, а биће много нових имена”, рекла је Брнабић, а наводи се на сајту Хепија.

Она је навела и да је јуче имала добар састанак са председником СПАС-а Александром Шапићем.

“Нисам га раније познавала. Задовољна сам. Наши планови су да задамо ударац мафији и да паралелно сачувамо безбедност председника Србије, да наставимо градњу путева и да плате и пензије расту”, рекла је Брнабић.

У том смислу, навела је да гарантује ће Србија бити једина земља у Европи која ће имати раст плата и пензија.

“Видећемо у буџету за 2021. годину какави су лимити и шта нам је неопходно, као и на ком пољу. Битно је да све учинимо за бољи квалитете живота грађана и то у првом кварталу следеће године. Морамо наставити да се фокусирамо на приоритете и следимо смернице председника”, рекла је Брнабић.

Како је навела, први приоритет владе биће да зада ударац мафији, јер је то велика ствар, која, каже, није само борба безбедносних служби, јер је мафија ојачала и показала колико је опасна.

“Радимо са законодавном влашћу и молимо и судску власт да радимо заједно и да будемо храбри да задамо коначан ударац мафији. Спрема се напад и на породицу председника Вучића. Креће напад на јатаке у полицији. Неће бити једноставно, ово је ризична борба али бићемо храбри”, рекла је Брнабић.

Подвлачи да криминалне групе не могу бити јаче од државе.

“Немам право да коментаришем пресуде, али народ све види. Ја сам представник извршне власти, на судску не могу да утичем, као ни на брзину доношења пресуда. Велики је проблем неефикасност правосуђа, а за борбу против мафије сви сектори пођеднако морају бити храбри и јаки”, рекла је она.

На питање о извештају ЕУ, који је најкритичнији према правосуђу и у коме се тврди да власт има велики утицај на судове, Брнабић каже да за то нема основа, а као пример је навела да је Синиша Мали изгубио судски спор против Драгана Ðиласа.

“Дајте ми примере политичког утицаја на правосуђе. Конкретне, ништа друго не признајем. Немамо утицаја на правосуђе”, каже Брнабић.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг