Србија

БЕОГРАД СЕ ЗАТВАРА ЗБОГ КОРОНЕ? Радојичић открио све! Ево шта се дешава!

Фото: Pixabay.com

Он је казао да се разговарало о разним стварима, пре свих, о успостављању Командног кризног центра за ванредне ситуације

Градоначелник Београда Зоран Радојичић најавио је јутрос могућност увођења строжих мера у сузбијању епидемије вируса корона у наредном периоду, те да ће оне у граду зависити од одлука Републичког кризног штаба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас заседа Републички штаб, а ми у Београду ћемо поштовати све донете одлуке и у складу с њима ћемо се понашати. Евентуално погоршање епидемиолошке ситуације изискује већу пажњу и одговорније поступање – казао је Радојичић у укључењу за ТВ Прва из Женеве, где је боравио на Форуму градоначелника.

Радојичић је напоменуо, преноси Тањуг, да је са поносом износио резултате Београда претходних неколико недеља, имајући у виду кудикамо боље резултате у односу на друге градове у окружењу, када је у питању епидемија.

– Није време за похвале и радост већ да сви и надаље будемо посвећени борби – навео је градоначелник.

Он је казао да се разговарало о разним стварима, пре свих, о успостављању Командног кризног центра за ванредне ситуације.

– С обзиром на наше искуство из 2014. због поплава и с обзиром на климатске промене и могућност непогода са великом вероватноћом, веома је важан развој пријекта са УНДП-ем. Најпре би биле постављене мерне станице за мерење висине река као и падавина.

Један део пројекта је командни (ситуациони) центар из кога би се координисало скупљање информација и реакција на кризне ситуације, не само за поплаве – закључио је Радојичић уз оцену да се мора деловати превентивно.

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо.рс/Тањуг