Србија

БОРА НИКАДА НИЈЕ ЗНАО ДА МУ ЈЕ КАРИЈЕРА ЗА ДЛАКУ УНИШТЕНА 1986: Није ни знао ко га је спасао! Божа Спасић ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ

Фото: Јутјуб

Бора Дрљача нас је напустио јуче, а цео регион препричава легенде о чувеном певачу који ће заувек бити велики, почев од Вардара, све до Триглава! Бора је пре само неколико дана за Курир дао последњи интервју и у емотивној исповести за наше читаоце причао је о детињству, женама, дугогодишњој каријери, али и болести и смрти. Кафански део животне приче знали су многи из прве руке, уживајући у проводу и у друштву са легендарним Дрљачом.

– Не кажу мени за џабе: „Алал вера, мајсторе!“ Воле ме људи. И млади и стари. Жене нарочито. Увек отворен, искрен, без длаке на језику и то је народ препознао. Где год да кренем, људи ме заустављају, хоће са мном да се сликају, занимљив сам им, шта знам – беседио је Стари вук за читаоце Курира.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А још једну велику причу вечерас је испричао Божа Спасић, чувени оперативац ДБ-а у пензији. Никада се није знало да је чувеном Дрљачи била угрожена цела каријера. Све до вечерас.

– Бору Дрљачу смо нашли у кафани „Европа“, негде око штајге у Минхену 1986. Певао је садам дана за 5 хиљада марака! У кафани наши гастарбајтери, лопови и лоповчићи, дангубе, цинкароши свих могућих служби и полиција, пијанци – прича Божа Спасић и додаје: Бора пева свој репертоар и људи уживају.

– Међутим, један пијанац наручује партизанску песму „Златиборе шири гране“. Бора се нећка али је отпева. По повратку у Београд затиче ме депеша из Сарајева. Пише како је естрадни певач Бора Дрљача у кафани у Минхену певао четничке песме. Помислих шта ти је наш народ. Депешу бацих у корпу за дјубре… – закључио је Божа Спасић.

За мање упућене, сви који су у иностранству певали четничкој дијаспори, односно певали четничке песме, по повратку у СФРЈ били би забрањени на свим телевизијама и радио-станицама, којих је успут било веома мало. Многи певачи би се преварили и отпевали четницима, а касније би их чекала казна када се врате у Југославију.

Међутим, било је много лажних дојава, као и ова о Бори Дрљачи. Неко је био љубоморан на Бору, или је неко од усташа лажно обавестио наш ДБ да је Дрљача певао четницима. Срећом, Божа Спасић био је на лицу места и злим људима покварио посао. А Бора, Стари вук наставио је да се весели са нама још многаја љета.

Извор: Курир.рс