Србија

ДА ЛИ ЋЕ БЕОГРАД БИТИ ЗАТВОРЕН? Хитно се огласио Весић и открио све!

Београд — Кризни штаб града Београда одржао је данас седницу и апеловао на грађане да се придржавају свих епидемиолшких мера. Весић: Неће бити затварања Београда.

Због нешто лошије епидемиолошке ситуације у Београду, где је, на основу јучерашњих података, око 40 одсто укупно новозаражених било у Београду, састао се Кризни штаб главног града, а самим тим поставило се поново питање да ли ће у Београду бити проглашено ванредно стање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је за београдске медије да неће бити затварања Београда. „О томе се не расправља нити је та тема на дневном реду“, казао је он.

Апеловао је на грађане да се придржавају свих епидемиолшких мера.

„Молим вас да сада не упропастимо све оно добро што смо учинили претходних месеци, када је Србија била а и данас је једна од земаља с најмање новозаражених у Европи, рекао је Горан Весић након седнице за Курир.

Кризни штаб је подсетио грађане да је 1. октобра почела вакцинација против сезонског грипа и да су вакцине, којих има довољно за све, могу бесплатно да се приме у свим домовима здравља.

Од овог викенда, подсећа, биће појачане контроле примене епидемиолошких мера од стране заједничких патрола комуналне милиције, републичких санитарних инспектора и МУП.“осебно ће бити контролисан јавни превоз. Ипак, нема те полиције која може да контролише сваки аутобус, сваку радњу или ресторан. Дакле, морамо сами да се контролишемо односно да чувамо и себе и друге. Сви знају колико сам се борио протеклих месеци да се омогући угоститељским објектима и привреду да раде, људи зарађују, да живот тече нормално а да се истовремено заштити се здравље становништва. Будимо одговорни наредног викенда и не дозволимо да све што смо добро учинили до сада сада покваримо“, каже Весић.

 

 

 

 

Извор: Б92