Србија

ДА ЛИ ДЕЦА ОСТАЈУ У ШКОЛАМА? Доктор Јанковић саопштио нову одлуку Кризног штаба!

Хитна седница Кризног штаба одржана је данас у Палати Србија због све већег броја новозаражених корона вирусом.

Након седнице обратио се доктор Срђа Јанковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овога пута нисмо пооштравали постојеће мере, него је нагласак на томе да се мере које су на снази спроведу оштрије, да не гледамо више кршење мера и да спречимо да се ситуација даље погоршава – рекао је Срђа Јанковић и додао да нема увођења ПЦР теста.

– За сада нема потребе за тим, али је та мера могућа у будућности. Ми јесмо забринути епидемиолошком ситуацијом јер се стање погоршава, али још можемо много тога да урадимо и много тога зависи од нас – истакао је доктор и додао да још нема потребе да школе пређу на онлајн наставу.

Кризни штаб донео одлуку да се уведу брзи антигенски тестови, тамо где је то одговарајућИ индиковани тест, а то значи бржа дијагностика ковида-19.

Јанковић је апеловао на грађане да поштују мере, а на надлежне да конторлишу њихово поштовање како не би гледали слике које би могле, каже он, скупо да нас коштају. Навео је да се ради на правном оквиру који би омогућио да се санкционишу они који крше мере.

Упитан да ли постоји могућност да подаци о томе колико је заражених по градовима буду јавно доступни, Јанковић каже да ти подаци већ постоје и да се могу добити у Институту „Батут“.

Подсетимо, Србија је јуче уписала црни корона рекорд – 512 заражених, што је највећи број заражених за 24 сата од почетка епидемије.

Епидемиолози упозоравају да број новозаражених може да расте.

Од почетка пандемије ковида-19 тестирано је 1.256.531 особа, а оболело је 37.120. Преминуо је укупно 781 пацијент, а смртност је 2,10 одсто.Упитан да ли постоји могућност да подаци о томе колико је заражених по градовима буду јавно доступни, Јанковић каже да ти подаци већ постоје и да се могу добити у Институту „Батут“.

Подсетимо, Србија је јуче уписала црни корона рекорд – 512 заражених, што је највећи број заражених за 24 сата од почетка епидемије.

Епидемиолози упозоравају да број новозаражених може да расте.

Од почетка пандемије ковида-19 тестирано је 1.256.531 особа, а оболело је 37.120. Преминуо је укупно 781 пацијент, а смртност је 2,10 одсто.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс