loading...
Србија

Доктор Белојевић шокирао Србију: Лек против короне све време нам је ту! Вирус бежи од бактерија као враг од тамјана!

Професор Медицинског факултета Горан Белојевић, у јавности познат и као др Масерати, појавио се с везиром и објаснио зашто сматра да су пробиотици једини лек против короне.

“Ја тврдим већ шест месеци да се ова пандемија може зауставити само пробиотицима. Нећу да кажем да сам једини у свету, али једна врло мала група научника о томе говори, једноставно постоји ембарго на причу о томе, али ја се упорно тога држим”, рекао је др Горан Белојевић и оптужио фармакоиндустрију да од пандемије прави бизнис.

“Пробиотици нису занимљиви, ту нема пара”, констатовао је.

Према његовим речима, имунологија се у јавности доста своди на причу о антителима, а на рачун Т-ћелијског имунитета.

“Постоје бактерије у нашим цревима, то је једна незамислива армија од које вирус бежи као враг од тамјана”, каже др Беловић и препоручује пробиотике за постизање баланса у организму.

“У кефиру су млечнокиселинске бактерије које се размножавају у нашим цревима и праве баланс. Баланс је најважнији у имуном одговору. Не сме бити мали, али не сме бити ни велики одговор што се дешава сад. Превелики одговор убија људе”, истакао је др Беловић и навео пример брачног пара на којем заснива свој рад.

“Један супружник је оболео тешко од ковида, лечио се 12 дана, а његова супруга је пила пробиотике, и није оболела иако су спавали заједно”, испричао је, а уместо кефира ипак препоручио узимање пробиотика у таблетама јер ту је “милијарда бактерија у једној капсули”.

Такође је демонстрирао и предност визира у односу на заштитне маске.

“Био сам јуче у ресторану и ово је апсолутно решење за ресторан. Људи тамо седе без икакве заштите, јер како да једе с маском? А с визиром може. С друге стране, нема контакта с лицем, што је посебно за жене важно”, појаснио је др Белојевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: курир.рс/нова

 

loading...