Србија

Доктор Кочовић открива све у вези короне: Много је горе него што се мислило! Ево шта нам следи!

Проф. др Петар Кочовић, који преко математичког модела већ месецима уназад прати развој корона вируса у нашој земљи, забринуо је многе новим статистичким прогнозама. Према његовим подацима за сада је трећи талас јачи од другог чак за четвртину.

Кочовић је објавио податке за период од 37. до 41. дана тречег таласа епидемије, односно од 20. до 24. октобра. За сваки дан у том периоду професор је навео и за колико је процената порастао број заражених у овом трећем таласу у односу на други талас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Првог дана у том периоду процент је порастао за пет одсто, а онда се постепено пео и за безмало четири дана дошао на 25 одсто!

Петар Кочовић је уз ове статистичке податке упоредио и своја предвиђања и тако дао на увид колико је био у праву или је направио „омашку“. Он је у својим предвиђањима преко математичког модела одступио од стварне ситуације у два дана за минималних један и по одсто. И то 20. октобра када је његов модел претпоставио да ће бити један и по одсто више заражених него што их је стварно било тога дана. Модел је одступио и следећег дана јер је Кочовић предвидео да ће бити за један и по одсто мање заражених него што их је стварно било 22. октобра. Следећа два дана математички модел је предвидео апсолутно исправно.

Оно што је највише изненадило, али и најбоље илуструје чињеницу колико је нови вирус непредвидив, јесте чињеница да је трећи талас у свом 41. дану достигао снагу која је већа него што се могло претпоставити.

У том кључном 41. дану трећи талас је имао више заражених од другог таласа за четвртину, али је и одступио од математичког модела проф. др Кочовића за чак 13 одсто! Што значи да ни проф. Кочовић ни математика се нису надали тако великом броју заражених.

Подсетимо, тог 24. октобра срушени су сви црни рекорди што се тиче броја заражених у Србији од почетка епидемије. Тог дана забележено је чак 757 случајева, а већина их је била у Београду и то 433.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс