Србија

ДОКТОР КОН СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ! За 10 дана цела Србија ће бити у ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ!

Сви догађаји и свако кршење мера манифестоваће се за 10 дана јер се потенцијал вируса јасно повећао, тако да ће се то одразити на даље погоршање – каже за “Блиц” епидемиолог др Предраг Кон поводом призора који су синоћ забележени у престоници и на којима се јасно види непоштовање најновијих мера рада свих објеката до 23 сата.

Др Кон је тим поводом поново упутио апел за поштовање мера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Време је да се поново апелује на поштовање мера, првенствено на држање дистанце и избегавања масовног окупљања. Ношење маске се препоручује и на отвореном ако не може да се обезбеди дистанца. У затвореном простору је ношење маске апсолутно обавезно – нагласио је др Кон.

Радно време свих продавница, ресторана, кафића, кладионица, клубова ограничено је до 23 часа, а синоћ су у престоници многи ресторани брзе хране били отворени и после 23 часа, док је пред њиховим шалтерима долазило је до стварања подужих редова.

– Оно што мора да се каже је да се нама ситуација озбиљно погоршава, посебно у Београду, не само да је несигурна него иде у правцу да постане неповољна – истакао је др Кон.

Он је још једном нагласио да је радно време после 23 часа дозвољено искључиво апотекама и бензинским пумпама.

– Све остало је практично забрањено – казао је он.

Током претходне вечери инспекција је обавила контролу 91 објекта у Београду како би се уверили у то да ли се придржавају мера превенције. Два угоститељска објекта у Београду су затворена због журки које су организвали, чиме су прекршили мере које су ступиле на снагу.

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Блиц