Србија

ДОНЕТА ХИТНА МЕРА: Скраћено радно време угоститељских објеката у овом граду

У Прокупљу је данас на седници градске скупштине донета одлука да се радно време угоститељских објеката ограничи на период од 6.00 до 21.00 час.

То се односи и на објекте за приређивања игара за забаву и разоноду, као и игара на срећу, објављено је на сајту града.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Та одлука ће, како је наведено, трајати током трајања ванредне ситуације на територији града, а уведена је због спречавања ширења коронавируса.

На седници је речено да ће свако непоштовање те одлуке о стриктном радном времену бити строго кажњавано. Ванредна ситуација у Прокупљу проглашена је 20. октобра.

Пре неки дан, подсетимо, Удружење ноћних клубова и барова (НОБ) затражило је формирање радне групе са Владом Србије и учешће представника удружења на седницама Кризног штаба јер сматра да нове противепидемиолошке мере „практично“ онемогућавају овим угоститељским објектима рад у затвореном простору.

Како је саопштено, 16.000 људи који приходују од ноћних барова и клубова у случају примене нових мера остаје без посла, а евентуалним додатним скраћењем радног времена 64.000 људи потенцијално је угрожено у угоститељству, само у Београду.

Удружење је затражило или повратак на стање без забрана или, како је наведено, директну помоћ државе брзом кредитном линијом код фонда за развој, минималцима за запослене у угоститељству и мораторијумом на све трошкове – доприносе, ренте у дрзавним и градским локалима, фирмарине за период када није било рада, као и на све остале фискалне и парафискалне намете.

Извор: Блиц