Србија

ДР КОН ОТКРИО: Корона ушла у 28 школа

Током протекле недеље у 56 основних и средњих школа у Београду било је углавном појединачних случајева заражавања вирусом корона, каже епидемиолог Предраг Кон и додаје да је ситуација у школама за сада добра.

Кон је за Танјуг рекао да је вирус откривен у 28 средњих и исто толико основних школа и да су заражавања ученика била у породици или породичном контакту, изван школе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Преношење вируса између ученика било је у две средње школе и групе ученика одмах су прешле на онлајн наставу, додао је Кон.

„Направљен је надзорни систем који функционише у овим условима. Да ли ће бити затварања школа или не, то зависи од процене уливања вируса у школе и да ли ће то утицати на организацију саме наставе“, рекао је Кон.Што се тиче вртића, наводи да запослени чешће оболевају од деце, а да малишани и уколико се заразе имају благу клиничку слику.

„Пошто запослени носе маске уколико се појави да је неко заражен нема потребе децу слати у изолацију и кућни карантин“, појаснио је он.

Кон је навео да након погоршања епидемиолошке ситуације у Србији што се тиче вируса корона има основа да родитељи размишљају да не воде дете у вртић, али да је за запослене родитеље вртић једино решење.

Извор: Танјуг/sputniknews.com