Регион

ХОРОР! Пуцао на полицајца у центру града, па извршио самоубиство!

Здравствено стање полицајца, који је јутрос рањен испред зграде хратске владе, је стабилно и сви витални знаци су у реду, изјавио је директор КБЦ „Сестре Милосрднице“, Марио Зовак.

Зовак је за загребачку N1 телевизију рекао да полицајац има ране на левој руци и по једну са обе стране тела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полицајац је испред зграде хрватске владе рањен из ватреног оружја, а како је саопштила полиција, нападач који је био у бекству је пронађен мртав.

Полиција тврди да је нападач, пронађен на адреси Јабуковац, извршио самоубиство.

Министри бранитеља и здравља, Томо Медвед и Вили Берош, запрепашћени су јутрошњом пуцњавом испред зграде владе, а медији подсећају на изјаву премијера Андреја Пленковића, који је недавно од министра полиције Давора Божиновића тражио да МУП сачини план обезбеђења владиног објекта.

Пленковић је то тражио пре отприлике месец дана, када је европосланик Живог зида Иван Велибор Синчић испред владине зграде довезао камион пун лубеница.

Пленковић је тада, обраћајући се Божиновићу, рекао да је уместо лубеница могло бити и нешто друго.

Синчић је додуше две седмице касније поновио сличан перформанс и испред владе истоварио камион соли, а да га у томе нико није спречио.

Јутрошњи догађај, када је испред зграде владе рањен полицајац из ватреног оружја, а како се тврди у питању је изгледа био „калашњиков“, према извештајима хрватских медија, оставио је у шоку двојицу министара који су готово у тренутку затекли на лицу места.

Потпредседник владе и министар бранитеља Томо Медвед, кажу медији, био је „видно шокиран“, а новинарима је рекао да се чекају информације полиције о догађају.

Упитан шта би могао да поручи грађанима у овако драматичној ситуацији, Медвед је рекао:

„Грађанима можемо поручити да је Хрватска сигурна земља…“.

Министар здравства Вили Берош био је у аутомобилу на Маркову тргу у тренутку када је возило Хитне помоћи одвозило полицајца у болницу.

Он је рекао да у први мах није схватио о чему се ради и да је мислио да је човеку позлило.

Није, казао је, могао ни да замисли да је испред зграде владе упуцан полицајац.

Рањени полицајац је превезен у болницу, а према изјави лекара његово стање је стабилно, упркос више задобијених прострелних рана.

Нападач на полицајца који је побегао са лица места убрзо је пронађен мртав, а полиција тврди да је извршио самоубиство.

 

Извор: Танјуг, ФоНет