Регион

ХРВАТИ УХАПСИЛИ ОСМОРИЦУ СРБА! Извукли их из кућа са лисицама на рукама, осумњичени су за…

У СЕЛУ Негославци крај Вуковара хрватска полиција ухапсила је осам грађана српске националности које сумњиче за ратне злочине на Овчари. Већином су то радници из фабрике ВУПИК, а начелник општине Негославци Душан Јецков каже да није добио информације о каквим се конкретно оптужбама ради.

Полиција је рано ујутро закуцала на врата осумњичених мештана са налозима за претрес и привела двојицу са лисицама на рукама. Остали су одведени у полицијску станцу, али без лисица, па се претпоставља да се ради о сведоцима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Веома ме жалости што се овакве сцене догађају још данас – коментарисао је начелник општине Јецков, који сматра да су већина били мобилисани и да то не значи да је реч о ратним злочинцима.

– Истраге када је реч о злочинима над Србима и даље се не проводе – каже Јецков, уз напомену да се на село баца љага. ”Ми смо овде у селу где живе поштени и радишни људи”.

У МУП-у Хрватске тврде да се приводи крају дуго и опсежно криминалистичко истраживање ратних злочина, па и оног на Овчари и да је њиме обухваћено више особа. О коме се ради у МУП-у се не изјашњавају.

ШПАЛИР СМРТИ

Полиција сумњичи двојицу становника Негославаца да су били на Овчари када су довезени рањеници и када их је такозвани „шпалир смрти“ тукао и вређао. Реч је о 57-годишњаку и 72-годишњаку, који су у време догађаја на Овчари имали 28 и 43 године, а због малтретирања и наношења тешких озледа рањеницима терети их се за ратни злочин.

– Полицијски службеници Радне скупине Равнатељства полиције за истраживање ратних злочина у сарадњи са полицијским управама осјечко-барањском и вуковарско-сријемском те Жупанијским државним одветништвом у Осијеку, на подручју Вуковарско-сријемске жупаније проводе завршне радње криминалистичког истраживање везано уз почињење ратног злочина из 1991. године на Овчари. Нашим поступањем у овом тренутку је обухваћено више особа с подручја Вуковарско-сријемске жупаније – саопштила је Марина Мандић из МУП-а.

Извор: Новости