Регион

ИЗНЕНАДИО СВЕ! Кривокапић расподелио ресоре: Ево шта је добио Дритан Абазовић!

ПОДГОРИЦА – Мандатар за формирање нове црногорске владе Здравко Кривокапић поделио је ресоре странкама владајуће већине, а према достављеном предлогу, листи За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) понуђено је девет ресора и једно потпредседничко место, платформи Црно на бијело три министарства и једно потпредседничко место, а преостали ресори су понуђени коалицији Мир је наша нација.

Према сазнањима подгоричких Вијести, Кривокапић је платформи Црно на бијело Дритана Абазовића понудио сектор безбедности и министарства за људска и мањинска права, пољопривреду и одбрану, као и једно потпредседничко место у новој влади.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коалицији Мир је наша нација Алексе Бечића понуђено је министарства правде, културе, одрживог развоја (други део МОРТ-а), као и преостали ресори.

Водећем Демократском фронту и странкама окупљеним у оквиру листе ЗБЦГ, понуђено је девет ресора и једно потпредседничко место.

Кривокапић је листи ЗБЦГ понудио место потпредседника владе и минстарства унутрашњих послова, за планирање простора и грађевинарство (настало поделом МОРТ-а), те ресори саобраћаја, просвете, здравља, науке, јавне управе и спорта.

Лидери ДФ-а Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Небојша Медојевић, као и председник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, како је саопштено раније вечерас, начелно су прихватили понуду Кривокапића.

Нема информација да ли су преостале две коалиције одговориле мандатару.

Позивајући се на своја сазнања, Вијести пишу да коалиције нису доставиле имена и презимена кандидата који би водили понуђене ресоре.

У писму упућеном ДФ-у, Кривокапић је навео да је Министарство финансија изузето и да жели да на челу тог ресора буде решење које он изабере.

Кривокапић је од ДФ-а тражио да воде рачуна о критеријумима као што су родна равноправности и регионална заступљеност.

Он је навео да је од кључне важности да сви кандидати буду компетентни, односно да својом радном и образовном биографијом одговарају профилу министарства за који се кандидују.

ДФ и СНП раније вечерас су саопштили да су начелно прихватили понуду мандатара, као и да су странке заједнички одлучиле да врате Министарство науке, које би, према њиховом мишљењу, могло да добије нека нестраначка личност.

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг