Србија

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ! Број заражених расте: Биће и преко 2.000 дневно! Ево шта се дешава!

Загреб — Директор Наставног завода за јавно здравство Звонимир Шостар каже да је био у праву када је рекао да ће у Хрватској бити преко 2.000 заражених дневно.

„Ми смо јуче поставили свој рекорд, обавили смо 1.560 тестирања. Број тестирања је дупло већи од онога што само ми у Заводу тестирамо. Био сам у праву кад сам рекао да ћемо у следећих 7-10 дана имати преко 2.000 позитивних, а прогнозе епидемиолога су да ће ти бројеви расти“, рекао је Шостар за Н1.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шостар тврди и да епидемија увек долази у три таласа. „Први је нешто мањи број заражених, други је стравичан и трећи, који је још нешто мањи од првог. Надамо се да ћемо успети прекинути овај други и избећи трећи талас“, додао је он.

Подсетимо, Загреб данас бележи рекордан број новозаражених коронавирусом, а епидемиолог др Бранко Коларић нема позитивне прогнозе. Званични подаци ца целу Хрватску очекују се у 10 часова.

„Није за очекивати да се овај број заражених тако брзо смањи“, казао је Коларић.

Да су тврдње Шостара тачне, показали су најновији подаци о новооболелима у Хрватској за последња 24 сата. Регистровано је већ преко 1.400

 

 

 

 

 

Извор: Б92/ Тањуг