Србија

КОРОНА ПРЕСЕК ПО ГРАДОВИМА: Овај град је избио на друго место по броју новозаражених

Фото: Pixabay.com

Крагујевац који је готово недељу дана био други на листи по броју новозаражених од корона вируса, сада је то место „уступио“ Ваљеву, а престоница је, очекивано, и даље прва.

У последња 24 сата на корона вирус у Србији су тестиране 6.715 особе, њих 416 било је позитивно, док су нажалост, преминуле две особе, најновији су корона подаци за Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од укупног броја новозаражених, у Београду је регистровано 218 нових ковид позитивних, што је 52,4 одсто. Одмах затим следи Ваљево са 20, а на трећем месту је сада Крагујевац са 16, који је данима пре имао од 23 до 26 нових заражених.

Управо је ова три града др Предраг Кон, епидемиолог и члан Кризног штаба, пре два дана окарактерисао као критична.

– Очигледно је да имамо повећање броја заражених, у то су ушли Београд, Крагујевац, као и Ваљево, али битно је да у наредном периоду успоримо преношење. То је природан процес и само од нашег понашања зависи колико ћемо да га успоримо, а то може да траје 12 до 16 недеља са успоравањем – рекао је епидемиолог др Предраг Кон и праткично прогнозиорао да ћемо се са овим, трећим таласом корона, носити све до фебруара и то у најбољем случају – ако га успоримо.

Од осталих градова, данас је у Новом Саду регистровано 11 новозаражених, у Врању 8, Лозница, Пријепоље, Трстеник бележе по 7, Александровац, Мионица, Краљево, Зрењанин и Смедерево по 6, Мерошина 5, а остали мање од тога.

Извор: Блиц