loading...
Србија

КОРОНА ПРЕСЕК ПО ГРАДОВИМА: Овај град је избио на друго место по броју новозаражених

Фото: Pixabay.com

Крагујевац који је готово недељу дана био други на листи по броју новозаражених од корона вируса, сада је то место “уступио” Ваљеву, а престоница је, очекивано, и даље прва.

У последња 24 сата на корона вирус у Србији су тестиране 6.715 особе, њих 416 било је позитивно, док су нажалост, преминуле две особе, најновији су корона подаци за Србију.

Од укупног броја новозаражених, у Београду је регистровано 218 нових ковид позитивних, што је 52,4 одсто. Одмах затим следи Ваљево са 20, а на трећем месту је сада Крагујевац са 16, који је данима пре имао од 23 до 26 нових заражених.

Управо је ова три града др Предраг Кон, епидемиолог и члан Кризног штаба, пре два дана окарактерисао као критична.

– Очигледно је да имамо повећање броја заражених, у то су ушли Београд, Крагујевац, као и Ваљево, али битно је да у наредном периоду успоримо преношење. То је природан процес и само од нашег понашања зависи колико ћемо да га успоримо, а то може да траје 12 до 16 недеља са успоравањем – рекао је епидемиолог др Предраг Кон и праткично прогнозиорао да ћемо се са овим, трећим таласом корона, носити све до фебруара и то у најбољем случају – ако га успоримо.

Од осталих градова, данас је у Новом Саду регистровано 11 новозаражених, у Врању 8, Лозница, Пријепоље, Трстеник бележе по 7, Александровац, Мионица, Краљево, Зрењанин и Смедерево по 6, Мерошина 5, а остали мање од тога.

Извор: Блиц

loading...