Србија

КРИЗНИ ШТАБ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Поштујте ову меру

Број новозаражених од корона вируса у Србији је у последња 24 сата повећан за више од 50 одсто у односу на претходни дан, а око 40 одсто свих позитивних тестова забележено је у Београду!

Према последњим подацима регистровано је 111 нових случајева што је највећи број у једном дану још од 27. августа када их је било 125.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кризни штаб за борбу против корона вируса наглашава да је од пресудне важности да у овом периоду сачувамо висок ниво дисциплине и личне одговорности. Посебан акценат је на ношењу маски у затвореном простору – тржним центрима, продавницама, градском саобраћају, поштама, банкама…

– То је превентивна мера која нам може сачувати здравље и обезбедити мирнију јесен. Редовно проветравање просторија, хигијена руку, дезинфекција простора и одржавање раздаљине су од круцијалне важности уколико желимо да постигнемо наш циљ, а то је коначна победа над корона вирусом. Иако је ситуација тренутно релативно стабилна, наша борба са ковидом и даље траје и свако неодговорно понашање данас може нас скупо коштати сутра – саопштили су из Кризног штаба.

Извор: Блиц