Србија

Лоше вести! Издато упозорење! МОГУЋЕ ИЗЛИВАЊЕ РЕКА: Пљускови све јачи, ако не морате НЕ ИЗЛАЗИТЕ ИЗ КУЋЕ!

Јутрос рано Републички хидрометеоролошки завод ставио је најаву на свом сајту да нас и данас очекује облачно, хладно, и ветровито време, местимично са кишом.

Киша која од јуче непрестано пада, и данас се очекује, на истоку и југоистоку Србије пашће и до 30 милиметра по метру кавдратном, а данас се очекује и изливање појединих река.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јутрос рано Републички хидрометеоролошки завод ставио је најаву на свом сајту да нас и данас очекује облачно, хладно, и ветровито време, местимично са кишом.

– Више падавина очекује се у првом делу дана на истоку и југоистоку Србије (од 20 до 30 мм) – пише у најави РХМЗ.

И даље на снази упозорење на изливање појединих река, а код већег броја, водостоји река ће бити у порасту.

– На сливу Колубаре са притокама, Јадру са притокома, Љубовиђи, горњем току Западне Мораве са притокама, Лиму и Ибру са притокама водостаји су од ноћас у умереном и већем порасту без достизања упозоравајућих нивоа. На бујичним водотоцима горњег тока Западне Мораве са притокама, Лима и Ибра са притокама могућа су мања локална изливања – стоји у уппозорењу РХМЗ.

Хладно, стиже и први снег

У Србији данас облачно, хладно и ветровито. Пре подне на југозападу, а после подне и увече и у осталим крајевима постепени престанак падавина.

Ветар ће бити умерен и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од 7 до 13 Ц, највиша од 10 до 16 Ц, саопштио је Републички хидрометеролошки завод.

У Београду облачно са кишом, хладно и ветровито. После подне и увече постепени престанак падавина.

Ветар умерен и јак, западни и северозападни. Најнижа температура око 7, највиша око 10 степени.

Према прогнози за седам дана, тачније до 20. октобра, у среду суво и мало топлије уз делимично разведравање. Од четвртка поново променљиво, повремено с кишом, крајем периода суво.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг