Свет

ЛОШЕ ВЕСТИ! Министар иностраних послова позитиван на корону!

Лекари упозоравају да је Европа на прекретници док се корона вирус враћа на читав континент, као и међу рањивом популацијом, а владе покушавају да наметну ограничења без закључавања читавих економија, пише АП.

Светска здравствена организација упозорила је да би капацитет јединица интензивне неге у великом броју европских градова могао бити попуњен у наредним недељама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због рекордних бројева новооткривених случајева, Чешка је затворила школе и гради пољску болницу, Пољска је ограничила радно време ресторана и затворила теретане и школе, а Француска уводи полицијски час у Паризу и другим великим градовима.

У Британији власти затварају пабове и барове у областима на северу земље, док истовремено ограничавају окупљања у Лондону и другим деловима земље.

„Ово је озбиљна ситуација коју не треба потцењивати. То је озбиљно на европском нивоу“, рекао је у петак италијански министар здравља Роберто Сперанза.

Бертран Левра, директор највећег швајцарског болничког комплекса каже да ако се „не снађемо у овоме, ризикујемо да дођемо у ситуацију коју је теже контролисати“.

„Заиста смо на прекретници – ствари могу ићи у оба смера“, додаје Левра.

Али док званичници подижу степен узбуне због све већег броја случајева, у исто време су опрезни са увођењем строжих мера у многим земљама, а какве су овог пролећа девастирале њихове економије. Уместо тога, сада покушавају са циљаним ограничењима, наводи АП.

Шеф дипломатије Аустрије позитиван на корона вирус

Министар иностраних послова Аустрије Александер Шаленберг тестиран је позитивно на корона вирус који је, како се претпоставља, добио током учешћа на самиту шефова дипломатија земаља чланица ЕУ прошлог понедељка у Луксембургу.

„Из предострожности ће данас бити тестирани сви чланови владе“, најавила је представница аустријског министарства иностраних послова, пренео Ројтерс.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг