Србија

ЛОШЕ ВЕСТИ! Ове две европске земље су одлучиле да продуже забрану уласка грађанима Србије!

Фото: јутјуб

Грчка граница остаће затворена за грађане Србије до 12. октобра, а осим те земље и Мађарска је одлучила да своје границе не отвара.

Ограничења за копнене границе уводе се из превентивних разлога за заштиту јавног здравља од ширења ковид 19 у Грчкој и односе се на период од 1. до 12. октобра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одлука предвиђа привремено ограничење уласка у земљу за све држављане трећих земаља са било које тачке уласка у земљу и на било који начин, укључујући ваздушне, поморске, железничке и друмске везе, из превентивних разлога заштите јавног здравља.

Одлука се не односи на држављане држава чланица ЕУ и Шенгенског споразума, као и на држављане Аустралије, Грузије, Канаде, Јапана, Новог Зеланда, Руанде, Јужне Кореје, Тајланда, Туниса, Уругваја и Уједињених Арапских Емирата.

Министри цивилне заштите, здравља и унутрашњих послова усвојили су одлуку која је објављена у Службеном листу Грчке.

У Мађарској обавезан карантин

Што се Мађарских граница тиче, оне остају затворене до краја октобра како би се спречило даље ширење коронавируса, саопштено је из кабинета мађарског премијер Виктора Орбана.

Мађарска је забранила улазак страним држављанима још 1. септембра и донела одлуку да сви Мађари који се враћају из иностранства морају да иду у карантин, преноси Ројтерс.

У Мађарској је до сада потврђено 27.309 случајева ковида 19 и 718 смртних исхода међу ковид пацијентима.

У ЕУ без ограничења могу путовати само држављани: Аустралије, Канаде, Грузије, Јапана, Новог Зеланда, Руанде, Јужне Кореје, Тајланда, Туниса, Уругваја, као и Кине под условом да она одобри слободно путовање држављана земаља ЕУ на своју територију.

 

 

 

 

Извор: Тањуг