Србија

ЛОШЕ ВЕСТИ: Поново је оборен рекорд, ово су најновији подаци

У Србији је у последња 24 сата на корона вирус тестирано 9.457 грађана, од којих је 1.384 било позитивно.

Нажалост, преминуло је шест особа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На респираторима у болницама широм Србије налази се 44 пацијената.

У Србији је до сада на корона вирус укупно тестирано 1.318.096 грађана, а укупан број регистрованих случајева је 43.592.

Укупно је до сада преминуло 809 пацијената, па је проценат смртности 1.86 одсто.

Заражени по градовима: Београд 728, Крагујевац 84, Нови Сад 67, Краљево 32, Ваљево 30, Шабац 30.

У Општој болници “Студеница“ у Краљеву тренутно је хоспитализовано 10 ковид пацијената, саопштила је та здравствена установа. Како се наводи, у односу на јучерашњи дан нема промена, што значи да ниједан нови пацијент није примљен на болничко лечење. Такође, ниједан пацијент није ни отпуштен из болнице.

Иначе, епидемиолог Предраг Кон рекао је данас да увођење ванредног стања није опција за спречавање ширења вируса корона и додао да је неопходно поштовати мере и истакао да је најпаметније носити заштитне маске. Кон истиче да је он за ношење маски и на отвореном и додаје да Кризни штаб инсистира на спровођењу мера које би биле довољне да се ситуација колико-толико држи под контролом. Навео је да је садашња ситуација последица тога што у Србији никако није вирус у потпуности потиснут, већ је тињао.

Државни секретар министарства здравља Мирсад Ђерлек истиче да је ситуација у Србији је озбиљна, али нема места паници, здравствени систем је још стабилан и спреман да одговори изазовима. Он каже да „морамо издражати до 1. децембра када се отвара највећа ковид болница у Батајници са 1.000 лежајева.“

Извор: Курир.рс