Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Ево ко ће из СПС бити НОВИ МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ!

Министарство просвете, науке и технолошког развоја преузеће највероватније Бранко Ружић, потпредседник Социјалистичке партије Србије (СПС) и досадашњи министар државне управе и самоуправе, сазнаје „Блиц“. Њему ће по свој прилици припасти и место потпредседника Владе.

Социјалисти ће, како сада ствари стоје, добити прилику да именују још једног министра без портфеља, и највероватније директора једног јавног предузећа. О томе ко ће бити други члан Владе у име СПС-а, социјалисти ће тек одлучивати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Преостали нови министри су већ познати.

У наредним данима ће највиши органи странке и лидер Ивица Дачић разговарати о томе ко је најбоље решење за позиције које ће бити на столу – каже саговорник „Блица“ из врха СПС.

Као кандидати за министре спомињу се досадашњи чланови Немањине 11, Славица Ђукић Дејановић и Александар Антић. Када је у питању јавно предузеће, то би могли бити ЕПС или „Путеви Србије.“

Међу највећим непознаницама било је у којем ће формату учествовати СПС у новом сазиву Владе. Ни данас то није коначно решено, а пре неколико дана обелодањено је и да ће лидер СПС Ивица Дачић бити председник Скупштине Србије.

– Могли смо да имамо председника парламента, и било ког другог министра, сами без икога, али нисмо желели – рекао је Вучић.

Нови министри би требало да положе заклетву 28. октобра након што експозе изложи премијерка Ана Брнабић. Тим Ане Брнабић имаће 21 министарство, међу којима су и три нова – Министарство за бригу о селу, Министарство за бригу о породици и демографији и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс