Србија

МИЛИЦА ИЗ „ПОТЕРЕ“ ОСТАЛА БЕЗ ПОСЛА, ЖИВИ ОД ПОМОЋИ: Борим се да преживим (ФОТО)

Милица Јокановић, коју публика гледа као трагача у квизу „Потера“ на РТС, остала је без посла и живи од помоћи са бироа.

Милици је крајем јуна послодавац саопштио да је постала технолошки вишак и да мора да смањи број запослених због кризе изазване короном, пише „Курир“. Дипломирана правница и шампионка бројних квизова тако је остала без извора прихода, те јој је сада, како каже, егзистенција озбиљно угрожена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У компанији у којој сам радила само су ми саопштили да фирма има проблема и постала сам технолошки вишак. Радни однос ми је престао 30. јуна и од тог дана сам незапослена. Преживљавам од минималца који добијам са бироа – каже Милица Јокановић за поменути лист и и додаје:

– Упорно тражим посао. Шаљем ЦВ на више адреса у нади да ће ме неко запослити. Волела бих да нађем посао у струци.

 

View this post on Instagram

 

K.

A post shared by Milica Jokanovic Fan Page (@princezaodznanja) on

Једини ангажман који тренутно има је посао трагача у квизу „Потера“ и њен посао је да такмичарима отежа пут да кући однесу новац који зараде. То јој не полази увек за руком, али тај посао није сталан.

– Немогуће је да се издржавате од учешћа у квизовима. Они су само хоби и извор неке додатне зараде – рекла је Милица, позната под надимком „Принцеза од знања“.

Милица Јокановић годинама је наш најбољи такмичар у квизовима, а сада и једно од најпопуларнијих телевизијских лица, због којег квизови у којима наступа имају велику гледаност. Сама је научила да чита када је имала само три године, и то прво латиницу. Због рата и избеглиштва променила је неколико основних школа, а све четири године средње школе је завршила у 13. београдској гимназији на Бановом брду.

Њена демонстрација невероватно великог знања почела је у квизу „Сам против свих“ код Ивана Бауера, уследио је солидан наступ у „Високом напону“, врхунски резултат у „Великом изазову“ (оба последње наведена квиза код Дејана Пантелића), па освојени циклуси „Слагалице“ и „Насловне стране“ и такмичарски наступ у првој сезони „Потере“, који је био величанствен и самим тим ју је препоручио за улогу трагача у седам наредних сезона истог квиза. А најуспешнија година у каријери у квизовима била јој је 2012, када је освојила чак три квиза за три месеца.

Извор: Блиц